Hvad skal man huske, når man flytter?

Alle flytteopgaverne i én liste

Står du og skal flytte, genkender du sikkert den uoverskuelige følelse, blandt andet forårsaget af de mange lister, man har liggende, man løbende kan krydse af og overstrege på. Vi har samlet det hele i én liste til dig, så du nemmere kan danne dig et overblik over din flytning.

Huskeliste til flytningen

  • Meld adresseændring! Der er overraskende mange, der glemmer at få meldt sin flytning til folkeregistret. Du ændrer den på borger.dk og i samme omgang skal du tage stilling til, om du vil skifte læge, så her er der faktisk mulighed for at slå to fluer i et smæk.
  • Boligstøtte! Flytter du til en lejebolig, har du mulighed for at søge om boligstøtte på borger.dk, når du har ændret din adresse. Behandlingstiden kan ofte være en smule lang, så det er en god idé at søge, så snart du er flyttet ind det nye sted.
  • Lejekontrakt! Inden du underskriver noget, er det vigtigt at læse lejekontrakten grundigt igennem, så du er sikker på at være indforstået med, hvad din lejeaftale består af.
  • Afmeld forbrug! Der er absolut ingen grund til at betale regningerne for en lejlighed, du ikke længere bor i. Det er dog ofte dit eget ansvar at få lavet flytteopgørelse og afmelde dig som bruger, så denne er specielt god at huske på.
  • Undersøg møbelopbevaring! Skal du flytte i noget mindre, er det en god idé at overveje, om du faktisk kan have alle dine ting med, eller om du har brug for at få opbevaret nogle ting – og det er er en god idé at gøre overvejelserne inden du flytter.
  • Forsikring! Da din forsikring kan ændre sig, er det vigtigt at gøre dit forsikringsselskab opmærksom på din flytning.
  • Læg et budget! Er det første gang, du flytter hjemmefra, kan det være en god idé at lægge et budget for at være sikker på, hvad du overhovedet har råd til at give i husleje og forbrugsudgifter.

 

Skal du flytte hjemmefra?

Er det første gang, du skal flytte, eller er det længe siden sidst, kan det være oplagt at bruge listen ovenfor, så du er sikker på, at du har husket det hele. Listen hjælper dig til at få et godt overblik over mange dele af flytningen, både når det kommer til dine ting, din adresse og din husleje.